alvtrollens.se © 2012                    

 

 

 

Sky, Maine Coon. Fotograf: Krister Rask

 

 

Huskatter:

 

Smillan 20030210

Vår äldsta katt, mamma till Alfred och Albert. Kommer ursprungligen från Piteå, men fick flytta till Kalix när hennes förra ägare bestämt sig för att skaffa raskatt istället. Har varit utekatt förut men efter en katt-nappning där hon blev instängd och kvarhållen i ett garage av en liten flicka beslutade vi oss för att bara ha innekatter. Hon har inte hämtat sig än efter händelsen, och det har ändå gått flera år! Förut var hon tuff, men nu är hon väldigt försiktig.

 

Hon tycker om att ligga i mattes famn när det är frukost. Och så måste matte hämta henne när det är sängdags för hon törs inte alltid gå till sovrummet om Sky eller Cassiopeja vaktar vid dörren. Har lite svårt för maine cooner ibland, speciellt när de provocerar genom att stirra på henne. Ställer alltid upp när Pegasus behöver tvättas i öronen, vare sig han vill det eller inte.

 

Albert 20040407

Är mammas ögonsten, är inte så förtjust i människor, speciellt inte husse. Män i allmänhet har han svårt för, men har börjat bli mer social. Favorithobby är att sitta vid akvariet i sovrummet och titta på fiskarna, speciellt på kvällen när de får mat. Favoritfisk: en mal som är drakliknande. När vi släckt lampan kan vi ibland höra hans klor mot glaset, då försöker han gräva sig genom. Detta har resulterat i några repor, och lite sömnbrist. Har även tänkt fiska i piraya akvariet, men hur han har tänkt det ska gå till kan man inte förstå. För det första är det pirayor- med tänder (stora, vassa tänder), för det andra väger de nåt kilo! Och dessutom är de ca 40 cm....

 

Alfred 20040407

Vår lilla öronsnuttare som trots våra ansträngningar inte vill inse att han är en stor katt och inte en bebis... Det är i alla fall tur att han inte är maine coon då han kommer och hoppar upp på en och tar tag runt nacken och börjar snutta öron. Han blir sur när han inte får som han vill och är orsaken till att vi har barnsäkrat i huset. Tidigare öppnade han skåpdörrar och petade ut innehållet på golvet. Inte så bra för tallrikar och glas. Han har åtskilliga pappersrullar på sitt samvete och kan inte hålla sig borta från värmeljus (släckta alltså).

 

Maine Coon katter:

 

S*Laterna Magica´sObelix 20040616

Bruntabby-vit

Hämtades i Kalmar och fick åka bil hela vägen upp till Kalix. Har ett väldigt lugnt temperament men ingriper om han tycker det blir för mycket liv i katteriet. Matte har hört honom fräsa en gång och då trodde hon det var en puma i köket. Allmänt kan man säga att det är en typisk maine coon. Tycker om kakor, bakverk, fil, skinka och ost. Det är inte alltid lätt att äta frukost, speciellt inte ensam. Om man inte är snabb nog när man ska äta fil har man en katt i tallriken. Och det gäller att ha koll på honom när man bakat, annars kanske man bara har halva sockerkakan kvar när man kommer in i köket nästa gång. Pappa till Leo, Pegasus och Cassiopeja.

 

 

S*Bluegrass´ Marmalade Sky 20050321

Svartsköldpaddstigré

 

Kommer från Umeå. Kallades Marmeladen när hon var liten, men vi kallar henne Sky. Lite mer passande. Dessutom måste man tänka på vad grannarna säger om hon skulle råka smita och man går ut och skriker efter marmeladen... När man kallar henne Marmeladen får hon en mörk blick i ögonen och öronen blir platta. Hon är minsann drottning i huset och det är en förolämpning att kalla henne så. Var en bestämd dam redan från början, när vi släppte lös henne i huset började hon fräsa åt alla och visade att nu är det jag som bestämmer. Hon tog till och med Alberts plats högst upp i kattställningen, på ett ganska våldsamt sätt. Albert blev nerknuffad och föll i golvet. Hon har fått bra betyg i utställning och det vet hon om, det duger inte att kasta karameller på golvet åt henne, och stackars den som råkar röra till hennes päls. Mamma till Leo, Pegasus och Cassiopeja.

 

Leo 20051210

Rödtabby-vit

Vår tyngsta kisse på ca 8 kg. Är väldigt trevlig och pratsam, ropar efter en och svarar på tilltal. Däremot gömmer han sig när han ser att det är öronrens på gång eller medicinering. Han är på grund av sin vikt klantig och har mer än en gång fått åka till veterinären med klokapselbrott. När han var liten drabbades han av en infektion, misstänkt kattsnuva, sedan dess har han varit känslig mot kyla. Blir lätt sjuk, men nu har han blivit bättre. Han drabbades även av klåda i öron och tassar  men nu har han blivit bättre, förmodligen på grund av att vi bytt foder till Hills. Lägger sig i soffan varje kväll och väntar på att man ska kamma pälsen. Och han har satt i system att vara vaken när alla andra katter har sovstund. Och då kräver han att man ska underhålla honom.

 

Pegasus 20051210

Rödtabby-vit

Husses lille pojke. Även han kan ropa och svara på tilltal. Världsmästare i att trampa; man får blåmärken efter tassarna. Han är väldigt renlig och han ställer även upp på att tvätta husse och matte i ansikte och hår när de försöker sova, något som inte riktigt uppskattas av någon anledning. Han älskar mintlukt, så man kan återfinna honom sniffandes i ansiktet när man borstat tänderna.

 

Cassiopeja 20051210

Bruntabby-vit

Detta är en väldigt speciell katt, hon behövde konstgjord andning för att komma igång efter födseln  och vi funderar ibland om hon fått lite handikapp. Lever i sin egen värld, undersöker saker noga och skriker efter en om hon vaknar utan att se oss. På grund av sin ringa storlek är det lätt att missa henne när man ska vända sig i sängen och hon flyger iväg, detta mottas av en högst ogillande blick...

 

 

 

 

Blogg- här kan du läsa senaste nytt om vad som händer i katteriet.

 

Bildgalleri- bilder från katteriet.

 

Väder Kalix